Menu Sluiten

Willemien van Gurp

Sinds april 2008 werkt Willemien van Gurp abstracter, soms gecombineerd met bijv. een uil. Het schilderen blijft elke keer een avontuur.
Van juli 2007 tot maart 2008 heeft Willemien van Gurp vol overgave Spaanse stieren geschilderd. Op allerlei manieren. Vooral met acryl op doek. Soms in combinatie met de vrouw. De meeste doeken zijn 80 bij 100 cm.  

Willemien van Gurp (1960) maakt etsen. De uitdaging bij het etsen zit in de verrassing die bij het afdrukken ontstaat. Daaraan vooraf gaat het maken van de tekening in de zinkplaat. De lijnvoering wil ze graag op een snelle spontane manier neerzetten. Er moet kracht en eenvoud inzitten. Ze heeft een heel eigen handschrift in het etsen. De onderwerpen zijn divers. Zo is Afrika door zijn oervormen een inspiratiebron, maar ook dieren, zoals paarden en koeien mét hoorns. Ook de vrouw is vaak onderwerp. Allen vaak snel en langgerekt getekend.

Vaak voegt ze andere technieken toe aan de etsen, zoals stempels, collage of verf. Om zo weer een nieuw beeld te krijgen.

Willemien heeft de dagopleiding beeldend creatieve therapie gevolgd in Nijmegen. Ze heeft 15 jaar met veel plezier en grote inzet gewerkt als beeldend creatief therapeute. In die tijd was ze beeldend zelf ook altijd actief. Vooral gericht op beeldhouwen. In 1999 is ze gaan etsen. En daarna is ze gaan exposeren en kwam zo terecht bij Galerie “bij Floors de Berg op”. Daar was ze mee verbonden  tot 15 januari 2008.  Hierna richt ze zich volledig op het schilderen van vooral stieren.      (galerie Samedi)

Sinds september 2005 is ze gestart met “De Nieuwe Akademie Utrecht (DNAU). Dit is een (zaterdag) opleiding voor beeldende kunst. Dit heeft ze 2 jaar gevolgd. Ze is gestopt met deze academie omdat ze zich teveel in een keurslijf geperst voelde.
Werkbesprekingen heeft ze in de vorm van supervisie en intervisie. Zowel bij “het Kunstlokaal” onder leiding van Peter-Frans de Graaf als een kunstenaarsgroep geleid door Theo Ettema